Col•laboració amb la cooperativa de joves de Diatock per la creació d’una escola taller de confecció i patronatge dirigida als i a les joves del poble de Diatock.


Col•laboració amb la cooperativa de joves de Diatock per la creació d’una escola taller de confecció i patronatge dirigida als i a les joves del poble de Diatock.
Durant el viatge d’una companya el passat octubre del 2007 per tal de realizar un estudi de camp de les necessitats de la zona es va contactar amb el president de l’associació de joves de Diatock. Amb aquest, entre d’altres coses, és va parlar de la creixent preocupació per la fugida dels joves a les ciutats a causa de les poques sortides tant a nivell formatiu com a nivell professional/laboral que hi ha a les zones rurals. Les possiblitats a la zona són múltiples, però els recursos són inexistents. En un moment de la conversa el jove va mostrar a la nostra companya catorze màquines de cosir que va donar una ONG holandesa feia més de quatre anys i que estàven allà parades per manca de recursos. Aquest li va plantejar possibilitat de posar en marxa aquestes màquines de cosir mitjançant la construcció d’una aula-taller que es podria ubicar en el mateix local de joves.


En una segona visita aquest mateix mes d’octubre, després d’haver demanat al jove un sondeig a la població respecte a l’interés de realitzar un curs d’aquestes característiques i l’el•laboració del cost aproximat del que es necessitària (material, professor,...) es va considerar la possibilitat de tirar endavant al projecte de manera definitiva, doncs, almenys 30 noies estàn interessades a realitzar el curs, els costos no són molt elevats i és un projecte que es pot encarar a l’autogestió, finalitat principal a la que volem encarar els nostres projectes.

En la tercera fase tocava la divisió de tasques. Des de Catalunya intentariem buscar finançament i des de Dietock haurien de bucar un/a professor, un/a responsable del projecte i un informe acurat del material necessàri per realitzar el curs, així com algú que es pogués encarregar de la reparació de les màquines. A hores d’ara hem trobat finançament: les dones de l’ARMARI (botiga de venta de roba de segona mà que destina els seus beneficis a la cooperació, ubicada a Celrà (Girona) ens han donat un total de 2000 euros per tirar endavant el projecte i des de Dietock ens han fet arribar totes les dades que els vam demanar.

En la quarta fase tocaria doncs tirar endavant el projecte: plantejar compromisos conjuntament i començar! És en aquesta fase on veiem la necessitat de tenir un cooperant que, no només supervisi el projecte, sinó que realitzi un estudi sobre la possibilitat d’ampliar-lo en l’ús i manipulació de tints.

 

Contacta amb nosaltres per més informació