Kanaamo és un projecte de cooperació al Senegal, amb el suport de l'ajuntament de Vic i Diputació de Girona per l'empoderament de les dones d'una cooperativa agrícola


Col•laboració amb la cooperativa de dones de Tendouk, a Casamance (Senegal) per la construcció d’un hort. Durant els anys 2005 i 2006 es van fer diversos viatges a la zona de Casamance del Senegal per establir els primers contactes amb la regió del Buluf, o el que és el mateix, la zona dels 20 pobles que constitueixen el departament de Bignona. En aquests viatges es van fer diferents diagnòstics socioantropològics per mirar de buscar la manera més encertada de col•laboració entre aquesta zona i els membres de la nostra associació. Finalment el setembre del 2006 es va poder fer la primera intervenció en col•laboració amb la Cooperativa de dones de Tendouck.

El projecte pel qual finalment es va optar, tot i considerar l’existència d’altres necessitats, especialment sanitàries o les relatives a l’educació, va ser el de contribuir al tancament d’un hort de la cooperativa de dones de Tendouk i la construcció d’un pou d’aigua per apropar l’aigua a l’hort. Les raons d’aquesta opció es troben en la veu de les dones que formen la cooperativa en conjunt amb altres persones del poble.

2009-2010-2011-2012 El projecte de la cooperativa de dones continua en marxa. Aquest darrer any s'ha aconseguit construir un nou pou, portar una bomba d'aigua i augmentar el perimetre de l'hort.


Si vols contribuir a aquest projecte fes el teu donatiu.


Contacta amb nosaltres per més informació