A vegades patim situacions en la nostra vida on no podem controlar els fets que ens passen i poden ser moments molt dolorosos i desagradables. Situacions com accidents, morts properes, malalties pròpies o de familiars, separacions,..i tot un grapat de fets que no esperem i que formen part de la vida poden deixar un “rastre” emocional anomenat estrès post-traumàtic.

 

Aquest tipus d’estrès produeix que els fets viscuts els puguem reviure i recordar en el nostre dia a dia fent-nos sentir fortes emocions que no són fruit del moment present que s’està vivint. Situacions que malgrat passen els mesos i fins i tot anys, són difícils de digerir i ens poden arribar a provocar molt malestar, com si encara els estiguéssim vivint.

Fins i tot pot passar que durant les primeres setmanes o primers mesos creiem que aquell tema està digerit i llavors comencem a tenir malsons, malestar, impossibilitat de fer certes tasques...Se’n continuen patint les conseqüències i la persona viu com si no pogués evitar reviure una vegada i una altre moments relacionats amb la situació succeïda.

 

Sortosament en el moment actual hi ha diversos enfocs de la branca de la psicologia i el coaching que poden facilitar pair aquest tipus d’estrès i poder recordar un fet sense que ens despertin emocions que ens generin malestar. De manera que sense oblidar el fet, aquest és viscut  amb distancia i calma. El Coaching Wingwave n’és una d’elles, desenvolupat per Cora Besser-Siegmund y Harry Siegmund, parella alemanya que a partir de tècniques com:

l’EMDR,

el test Miostàtic (de kinesologia)

la Programació Neuro-Lingüística,

van desenvolupar aquest tipus de Coaching que una de les funcions que té és permetre digerir l’empremta emocional que deixen fets viscuts molt intensos emocionalment.

Concretament un dels seus principals elements, l’EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing, en català: dessensibilització i reprocessament per mitjà del Moviment Ocular). Va ser creat i provat amb gran èxit amb persones que havien viscut la guerra de Vietnam i també amb persones que havien patit abusos sexuals.

Francine Shapiro, la seva creadora, va provar que reproduint el moviment ocular MOR de quan dormim redueix considerablement l’estrès que pateixen les persones que han patit fets tan traumàtics com aquests, a partir de seguir unes pautes concretes.

Això s’explica perquè durant la fase MOR el que fem és assimilar el que ens ha passat durant el dia. És com si durant la nit deséssim tots els fets que ens han passat, ordenats en diferents calaixos.

Si succeeix un fet molt impactant per nosaltres durant el dia i a la nit arriba el moment en què dormint (quan aconseguim dormir) tenim la fase MOR, al ser un fet molt intens emocionalment no es pot assimilar aquesta situació fent que es quedi “sense guardar”; d’aquesta manera aquesta situació no emmagatzemada queda present en el nostre dia a dia. Algunes vegades aquest fet es digereix a mesura que passen els dies en d’altres no.

 

Pertant el Coaching Wingwave facilita desfer aquest tipus d’estrès (entre moltes altres coses) normalment amb poques sessions  (un màxim de 7 per tema concret). Poden viure el que ens ha passat sense oblidar-lo però com alguna cosa del passat, amb distància i tranquil·litat.

 

Perquè a vegades malgrat  la pròpia voluntat de superar una situació o fet, no és suficient per acceptar-lo i estar amb pau amb la vida.

 

 

 

Si en vols més informació només has de contactar-me a judit@espaishumans.com.

També podeu trobar més informació sobre el Coaching Wingwave a la seva pàgina: http://www.wingwave.com/