Estrès i alimentació

M’estressa haver de menjar bé, haver de cuinar, haver-me d’organitzar, m’estressa la feina, m’estressa no tenir feina... estrès, estrès i més estrès... això és el que sentim sovint... Però t’has parat a pensar com estressem el cos si mengem malament? Doncs els òrgans han de fer una espècie de marató per seguir fent totes les funcions vitals sense les eines adequades!! això sí que és un estrès!! Tracta bé el teu cos, preocupa’t del què menges, ell et compensarà, segur!!

 

A part de tot aquest estrès més extern, també hi ha situacions a la vida que resulten estressants, aquestes influeixen directament sobre el nostre metabolisme. Per tant, pot ser que mengis molt bé, però que degut a l’estrès, no aconsegueixis l’objectiu proposat. El fet de sotmetre el cos sota uns nivells d’estrès importants, fan que el nostre organisme consumeixi moltes més vitamines i minerals, àcids grassos i enzims digestius, etc... De fet és com anar amb cotxe a 300km/hora quan el permès és anar a 100km/hora.

El fet de que faltin vitamines i minerals farà que el nostre cos no pugui dur a terme totes les seves funcions.

A més a més hi ha una hormona, el cortisol, que s’incrementa en sang quan hi ha estrès. Si el cortisol està elevat, dóna un senyal d’alerta al cos i ell ens protegeix guardant greix el cos. Amb això vull dir, que si estàs estressat i pensaves baixar pes.... pot ser que no et surti bé!

Com que amb els temps que corren és molt difícil anul·lar l’estrès, crec que la millor alternativa és saber-lo gestionar. Conèixer tècniques de relaxació pot ser una alternativa que et pot donar eines per poder manejar bé l’estrès. Relaxar-te no és només mental i físicament, sinó que aprens a afrontar el dia a dia, carregues piles.

A part d’aquests consells, introduir aliments relaxants a la teva dieta habitual t’ajudarà segur:

Aliments relaxants: enciam (pots fer-ne sopa o posar-ne a la sopa), poma cuita, aliments integrals lliures de blat (arròs integral, quinoa, mill), alvocat, fruits secs crus (pinyons, ametlles crues, nous), cigrons, gèrmen de blat.

Sobretot, però haurem de limitar els aliments que més estressen al cos, tant a nivell d’òrgans com a efectes que els aliments poden fer al nostre sistema nerviós.

Aliments estressants: Aquests aliments són: begudes estimulants, begudes alcohòliques, sucre, excés de blat, excés de carn vermella, cafè i aliments light.

 

Si teniu alguna suggerència o dubte em podeu localitzar al 678 933437 o bé www.martaexposito.cat