Life Coaching, per a qui? per a què?

Durant la nostra trajectòria vital ens  podem trobar en moments on podem sentir que en alguna àrea de la nostra vida estem “encallats”, no sabem cap on avançar o volem aconseguir algunes fites però ens costa assolir-les, no trobem la manera de trobar un camí o una solució al que se’ns planteja. Volem fer un canvi i a nosaltres sols ens costa arribar-hi o simplement no sabem com fer-lo.

D’un temps cap aquí la figura del Coach ha anat aparaguent, una professió relativament nova que últimament se’n sen molt a parlar. I és aquesta nova figura professional que ens pot acompanyar en aquest procés de canvi.

Des de la Programació Neurolingüística i el Coaching podem definir la figura d’un Coach com aquella persona que acompanya a una altre en un procés de canvi a través d’uns espais de trobada. Un procés de canvi en què amb el client (també anomenat Coachee)  s’exploren els objectius que aquest vol aconseguir durant les visites que es pactin i que junt amb les eines del Coach el Coachee pot anar assolint a mesura que les sessions es desenvolupen i el temps passi.

Amb Coaching diem que volem anar d’un Estat Present a un Estat Desitjat. EP-->ED.

Les sessions poden ser un gran moment de presa de consciència de com el client enfoca la seva vida o una situació determinada en concret, resultant un espai on es descobreixin noves possibilitats, maneres que té de funcionar el client, les creences amb les que es mou...i que aquest pugui sentir i crear millores per poder-se anar dirigint cap allà on vulgui arribar i estar a la seva vida.

El Coach s’enfoca sobretot en el potencial del Coachee ja que partim de la idea que la persona és completa i plena de recursos per si sola, no se li ha d’afegir res al client i si fós així la persona necessitaria ser acompanyada per algun altre tipus de professional.

El coaching també té una concepció holística. La persona és un tot indivisible en què tot el que forma l’individu està connectat. Ment, emocions, cos, llenguatge...és un tot interconnectat que fa que si treballes en una area també es reflecteixi en les altres. De la mateixa manera que les nostres diferents parceles de la vida estant unides unes a altres, la nostra salut afecte a les nostres relacions familiars, feina, oci..i a l'inversa; cada àmbit intervé en la resta.

El Coach és un expert en acompanyar i el Coachee és l’expert en la seva vida, pertant les respostes o/i millores que pot cercar el Coachee han de sortir d’ell mateix a través de l'acompanyament del Coach en aquest procés. En aquesta trobada de dues persones i a través del respecte, l’escolta, l’acceptació, l’empatia, la determinació,..es va traçant un camí que pot ser una gran oportunitat perquè el client pugui recuperar recursos que creia no tenir, connectar més amb ell/a mateix/a i poder finalment aconseguir objectius que fins al moment no havia pogut assolir.

Si esperem tenir diferents resultats però fent sempre el mateix el més possible és que aquests canvis mai arribin.

Em de decidir, comprometre’ns i agafar responsabilitat sobre la vida que tenim per poder-nos dirigir cap a la vida que volem tenir. En tot això un Coach pot ser-nos de gran utilitat.

 

Judit Padrès

PNL Coach

Per qualsevol qüestió o aclariment podeu contactar-me a judit@espaishumans.com